Werken met Microsoft Teams: hoe werkt het precies?

Maak je al gebruik van Teams in Microsoft 365? Dit is een van de geïntegreerde functies, waarmee je kunt chatten, bellen, videobellen en nog veel meer. Teams zorgt ervoor dat je werk eenvoudiger gedaan krijgt. Bovendien is het een alles-in-1-programma. Benieuwd naar de functionaliteiten? Je leest ze hier.

Teams is meer dan je standaard samenwerkingsomgeving. Je kunt er niet alleen in chatten, maar ook (video)bellen, bestanden delen, vergaderingen houden en eenvoudig samenwerken met mensen buiten je organisatie. Daarnaast kun je applicaties toevoegen voor mensen die samen aan een project werken nodig kunnen hebben, zodat ze vanuit 1 samenwerkingsomgeving direct toegang hebben tot alle relevante data en applicaties. Bovendien synchroniseert ‘ie automatisch met je Outlook kalender, kun je via OneNote in een bestand werken en kun je eenvoudig alle informatie rondom een zoekwoord, persoon of project opzoeken.

Functionaliteiten

Waarom je met Teams zou beginnen? Wij geven je een opsomming van de functionaliteiten van het samenwerkingsprogramma.

Bestanden delen

Het delen van bestanden krijgt een nieuwe dimensie in Microsoft Teams. Niet een e-mail versturen, maar het document simpelweg in een speciaal kanaal zetten. Bovendien kan iedereen die het bestand krijgt wijzigingen aanbrengen. Je kunt tegelijkertijd het bestand bewerken en elkaars commentaar bekijken. Deze functie wordt Sharepoint en/of OneDrive genoemd.

Meetings houden

Denk je nog steeds dat je voor een meeting een vergaderruimte moet boeken en dat iedereen zich fysiek op een bepaalde plek moet begeven? Think again! Met Microsoft Teams kan iedereen een vergadering bijwonen. Dit kan via (video)bellen, maar ook gewoon door commentaar te geven via de chatfunctie. Tijdens de online meeting kun je direct bestanden van je computer openen en laten zien. Wel zo handig.

Bellen

Je kunt direct vanuit een kanaal (video)bellen met een andere werknemer of partner. Maar je kunt ook mensen bellen die geen gebruik maken van Teams.

Agenda

Onder de week staan. Deze functie synchroniseert automatisch met je Outlook agenda, waardoor je alles alsnog overzichtelijk op een plek hebt staan.

Mobiele app

Geen computer bij de hand? Geen probleem! Microsoft Teams heeft namelijk ook een mobiele applicatie. Zo ben je ook on the go altijd goed bereikbaar voor je teamgenoten.

Ben je benieuwd geworden naar Microsoft Teams of wil je nog meer informatie? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan en dan staan wij jou zo spoedig mogelijk te woord!