We werken samen met verschillende zwaar beveiligde datacenters binnen Nederland. Tijdens een rondleiding kunnen we je laten zien dat er qua veiligheid overal aan gedacht is. Daarnaast worden onze omgevingen zo opgebouwd dat als de ene wegvalt er altijd een back-up draait op een andere locatie. Dit wordt ook wel redundantie genoemd. Hierdoor blijven je gegevens in geval van een calamiteit altijd beschikbaar.

Onze servicedesk is 24/7 bereikbaar voor vragen. Voor het ook direct oplossen van problemen, kiezen veel van onze klanten ervoor om de storingsdienst uit te breiden naar 24/7. Hiermee lossen wij ook in het weekend en in de avonduren direct het probleem op.

De cloud is letterlijk een digitale omgeving waarin bestanden, gegevens en software gebruikt kunnen worden. Door in te loggen krijgt u toegang tot een streng beveiligde server. Dit maakt het mogelijk om vanaf iedere locatie met elk apparaat (computer, tablet en/of smartphone) gebruik te maken van alle bestanden in de cloud. Het enige wat u verder nodig heeft is een internetverbinding met bijbehorend wachtwoord. Het voordeel van een cloud is dat harde schijven en andere servers (waar veel vertrouwelijke informatie op staat) overbodig worden. Ook is dit positief voor de workflow van een organisatie, omdat bestanden van collega’s inzichtelijk zijn en hierdoor efficiënt samengewerkt kan worden.

De ‘cloud’ kan op verschillende manieren worden ingezet, maar betekent in de meeste gevallen dat uw gegevens en programma’s op elk apparaat en locatie voor u beschikbaar zijn. Vaak wordt er gesproken over het ‘werken in de cloud’. Bestanden, gegevens en programma’s staan opgeslagen op een zogeheten cloudserver. Onbewust werkt u waarschijnlijk al met diverse clouddiensten. Denk bijvoorbeeld aan bestanden en documenten die u gebruikt of bewerkt op Google Drive, het bewaren van wachtwoorden en foto’s van uw iPhone in de iCloud van Apple of het beheersysteem van een website die u onder uw hoede heeft. Veel bedrijven kiezen voor cloudoplossingen. De cloud werkt in meerdere opzichten bijzonder prettig: 1. Het is een veilige oplossing: dagelijkse backup van gegevens en bestanden, encryptie mogelijk, extern opgeslagen en beveiligd tegen brand, diefstal of stroomuitval. 2. Maakt het werken efficiënter: medewerkers kunnen via elk apparaat, vanaf elke locatie bij hun bestanden en programma’s. Geen vaste werkplek vereist en maakt thuis- en flexwerken mogelijk.

VoIP telefonie staat voor Voice over IP, oftewel spraak via het Internet Protocol. VoIP maakt gebruik van het IP-protocol om spraak-pakketten te transporteren over een IP-netwerk. VOIP maakt gebruik van verschillende protocollen om te communiceren waarvan het SIP-protocol de meest gebruikte is. In simpeler woorden: Je maakt gebruik van je internet verbinding om de spraak overheen te sturen.

Vaak is het zo dat VoIP telefonie goedkoper is dan een reguliere telefoonlijn. Ook heb je m.b.v. een handige app of portal vaak inzicht in je eigen belgedrag. Daarnaast is VoIP telefonie verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen. Sommige VoIP oplossingen zijn naadloos te integreren met je eigen CRM / ERP oplossing en bijvoorbeeld Outlook. Door een koppeling tussen je telefoontoestel en PC kun je via een handig dashboard nóg makkelijker je gesprekken voeren. Veel VoIP oplossingen voorzien ook in het gebruik van bijvoorbeeld een (eigen) SIP-applicatie op je mobiele telefoon, waardoor je altijd en overal bereikbaar bent.

Hardware heeft niet het eeuwige leven en de ontwikkelingen gaan snel. Dat neemt niet weg dat wij een klant nooit zullen adviseren om hardware te vervangen zonder duidelijke reden. Alleen als de huidige hardware niet geschikt is voor onze moderne diensten, zullen wij een voorstel doen voor vervanging.

De ervaring leert dat wij het overgrote deel van de vragen van onze klanten op afstand kunnen beantwoorden en incidenten kunnen oplossen. Mocht het toch nodig zijn dat wij op locatie nodig zijn, dan doen we dat zeker.

Wij nemen voorzorgsmaatregelen en bieden technische hulpmiddelen voor een optimale veiligheid. Denk aan opslaan van data op verschillende datacenters, back-up, gebruik van beveiligde verbindingen, tweefactor authenticatie etc. Dat neemt niet weg dat in de praktijk blijkt dat de gebruiker vaak de zwakste schakel is. Voor veilig werken is dus zorgvuldig gebruik cruciaal!

Als klant ben en blijf je eigenaar van je gegevens. Je hebt altijd de mogelijkheid om jouw gegevens mee te nemen naar een ander platform, ook als je het abonnement bij ons stopt.

Een migratie bestaat uit de volgende stappen. We gaan eerst inventariseren welke ICT-voorzieningen jouw organisatie heeft en welke functionaliteit daarin gewenst is. Dan brengen wij een gedetailleerd voorstel uit. Zonder dat je het merkt, migreren we dan de gehele ICT-infrastructuur van jouw bedrijf naar een superveilige ICT-omgeving die altijd en overal beschikbaar is. Zodra de migratie klaar is, werk je in een veilige ICT-omgeving en zonder gedoe op ieder denkbaar apparaat zoals pc’s, laptops, tablets en smartphones vanaf iedere plaats en op ieder gewenst moment.

Een migratie duurt vaak 1 à 2 dagen. Tijdens de migratie kan er gewoon doorgewerkt worden. Wij plannen het zo dat de medewerkers zo kort mogelijk offline zijn.

Bij Bellen in de Cloud maak je gebruik van een online telefooncentrale. Daardoor is het mogelijk om je totale telefoniebehoefte als dienst af te nemen. Je telefoneert via je betrouwbare internetverbinding en je hebt geen ISDN-abonnement of telefooncentrale meer nodig. Uiteraard behoud je wel je bestaande telefoonnummers. Je betaalt een vast laag bedrag per toestel, per maand. Hierdoor groeit de telefonie met je organisatie mee, zonder investeringen in vaste capaciteit en/of uitbreiding van het aantal netlijnen. Onderling bellen, ook tussen verschillende vestigingen of vanaf thuiswerkplekken, is natuurlijk gratis.

Tijdens de overgang zorgen wij ervoor dat je geen moment onbereikbaar bent

Tenzij je al beschikt over moderne VoIP-toestellen van Yealink, Mitel of Gigaset betekent een overgang vaak de aanschaf van nieuwe toestellen om optimaal van onze oplossing gebruik te maken.